Следвайте Гласове в ТелеграмДмитрий Кисельов, телевизионен водещ и главен изпълнителен директор

...
Следвайте Гласове в ТелеграмДмитрий Кисельов, телевизионен водещ и главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Руски журналист изпрати молба за интервю с Байдън: Да чуем неговата визия за ключовите предизвикателства пред света

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Дмитрий Кисельов, ефирен водещ и основен изпълнителен шеф на медийната група " Россия Сегодня ", е изпратил искане до Белия дом за изявление с президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Текстът на писмото е представен от съветските медии:

" В разгара на невижданата рецесия в връзките сред Съединени американски щати и Русия, която основава опасности от световна борба, бихме оценили опцията да чуем от президента Байдън неговата визия за това по какъв начин да стабилизираме интернационалната обстановка, да възстановим доверието и да подновим съдействието сред Съединени американски щати и Русия, с цел да се оправим с основните провокации на XXI век. Смятаме, че в този момент на нашите страни им липсват благоприятни условия да се изслушват взаимно ", се споделя в документа, изпратен от името на медийната група и подписан от Кисельов. Писмото е адресирано до прессекретаря на Белия дом Карин Жан-Пиер.

" Интервюто ще бъде извършено от мен, Дмитрий Кисельов, основен изпълнителен шеф на медийната група " Россия Сегодня " и водещ на най-рейтинговото неделно предаване за вести и разбори " Вести недели " по най-популярния ефирен канал " Россия 1 " ", се споделя още в писмото.

Руският публицист прецизира, че изявлението ще бъде преведено на няколко непознати езика и публикувано в медийни платформи и обществени мрежи в Русия и по света.

Самият Дмитрий Кисельов съобщи в ефира на предаването " Вести недели ", което води по канал " Россия 1 ", че се надява " по добър метод " Байдън да отговори на предлагането:

  " Най-добър и най-ефектен вид за Белия дом би бил огледално изявление с съветски публицист. Както имаме сентенция - чакаме отговор като лятно славейче ", сподели водещият.

По-рано съветският президент Владимир Путин даде изявление на американския публицист Тъкър Карлсън, което беше оповестено през нощта на 9 февруари. По-голямата част от двучасовия диалог беше отдадена на военната интервенция в Украйна. Освен това президентът приказва за връзките на Русия с НАТО, гърмежа на газопровода " Северен поток ", ареста на журналиста от The Wall Street Journal Еван Гершкович и други тематики.

Това беше първият диалог на Путин със западен публицист от началото на спора в Украйна.

Самият Карлсън изясни желанието си да беседва с съветския президент с думите, че американците " нямат визия " за протичащото се в Русия и Украйна. Той означи, че е пристигнал в Москва " не от обич към Владимир Путин, а от обич към Съединените щати ".

Кремъл назова изявлението на Путин с Карлсон добра опция да се даде " запознаване с нашия светоглед " и изрази вяра, че Западът ще чуе съветския президент. От Белия дом обявиха, че американският народ не може да бъде " извърнат към вярата с едно изявление ".

Източници: rbc.ru, ria.ru

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР